Cursus Shiatsumassage

Cursusinformatie

Shiatsu is Japans, betekent letterlijk vinger (Shi) en druk (Su) en de massagevorm is verbonden met het begrip energie oftewel ‘chi’. Chi loopt door je lichaamskanalen, ook wel meridianen genoemd. 

Door middel van druk met de vingers, ellebogen en strekkingen worden drukpunten in het lichaam gestimuleerd waardoor chi (energie) vrijkomt en deze ook weer vrij kan stromen. Shiatsu is een eeuwenoude techniek waarbij de organen worden versterkt, het lichaam in balans komt en ook de geest sterker wordt. 

Voor wie is de cursus geschikt?:
Deze massagecursus is, gezien het therapeutische karakter, heel geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van massage of voor degene die eens kennis wil maken met deze specifieke massagevorm.

Wat kan je na de cursus?:
Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken van Shiatsu en leer je waar de belangrijkste meridianen in je lichaam zich bevinden. Ook leer je op de juiste manier drukpunten te stimuleren. De massages worden op een tafel gegeven en je leert op een praktijkgerichte manier Shiatsu massagetechnieken, waarbij je op elkaar oefent om het effect ook zelf te kunnen ervaren. 

Toelatingseisen:
Voor deze cursus zijn er geen toelatingseisen van toepassing

Studieduur:
Deze cursus duurt twee dagen van 10.00-16.00 uur

 

Certificaat

De cursus is inclusief erkend certificaat 

 

Studiebelasting
Voor deze cursus geldt een studiebelasting van 32 uur
(dit betekent dat na de cursus nog 26 uur huisstudie van belang is om de materie eigen te maken)


Lesgeld:
De kosten voor de cursus bedragen €275,--
Inclusief inschrijfkosten €25,-

 

Datum:

Op aanvraag (mail: info@sonergie.nl)