Cursus Hotstone massage


Cursusinformatie

Hotstone massage heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel, waardoor spanningen gemakkelijker losgelaten worden. De warme stenen helpen de spieren ontspannen. Het is een heerlijke massagebehandeling bij stijve spieren en spierpijn. Het stimuleert de bloedsomloop en de werking van de organen. Afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd. De massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.


Voor wie is de cursus geschikt?:
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn praktijk wil uitbreiden of als je deze massage in huiselijke kring wilt inzetten.

Wat kan je na de cursus?:

Na de cursus kan je een volledige lichaamsmassage geven met behulp van warme stenen met als doel een volledige ontspanning van lichaam en geest. 
Tijdens cursus hotstone massage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. 

We masseren de rug, achterkant van de benen, voorkant van de benen, voeten,  armen, handen, gezicht en nek. Ook leer je verschillende manieren om stenen neer te leggen op het lichaam. 

Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contra-indicaties, sfeer, opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren.


Toelatingseisen:
Kennis met betrekking tot massage is handig maar is niet vereist voor het bijwonen van de cursus.

Studieduur:
Deze cursus duurt een dag van 10.00-16.00 uur

 

Certificaat
De cursus is inclusief erkend certificaat 

 

Studiebelasting
Voor deze cursus geldt een studiebelasting van 12 uur
(dit betekent dat na de cursus nog 6 uur huisstudie van belang is om de materie eigen te maken)


Lesgeld:
De kosten voor de cursus bedragen €150,--

Inclusief inschrijfkosten €25,-


Datum

6 oktober 2025