Cursus Indiase Hoofdmassage
Cursusinformatie
In India wordt hoofdmassage, ook Champissage genoemd, al duizenden jaren toegepast en van ouder op kind doorgegeven. Oorspronkelijk was het een onderdeel van de voorbereidingen van de bruid op het huwelijk. Afhankelijk van het seizoen werden er oliën gebruikt om het haar sterk, vol en mooi te maken of om haaruitval of hoofdhuidproblemen tegen te gaan. Hedendaags wordt deze massagevorm nog steeds in (Indiase) kapsalons toegepast. 

Voor wie is de cursus geschikt?:
De cursus is zeer geschikt voor mensen die een massagepraktijk hebben en hun aanbod willen verrijken of willen variëren. Voor mensen zonder ervaring is de cursus een hele goede en leuke manier om kennis te maken met massage; de technieken zijn op ieder moment toe te passen, ook bij jezelf. 

Wat kan je na de cursus?:
De cursus Indiase hoofdmassage wordt op een stoel gegeven, met of zonder olie. Het is een geweldige manier om te leren masseren en ook gemakkelijk overal toe te passen. Tijdens de cursus komen hoofd, nek en schouders uitgebreid aan bod. Het hoofd is het gebied waar alle zenuwen samenkomen. Je leert op een praktijkgerichte manier de technieken om blokkades op te heffen en de geest te verhelderen. De ervaring leert dat mensen er erg ontspannen van raken of zich helemaal opgefrist voelen. 

Toelatingseisen:
Voor deze cursus zijn er geen toelatingseisen van toepassing

Studieduur:
Deze cursus duurt van 10.00 - 16.00 uur 

 

Studiebelasting
Voor deze cursus geldt een studiebelasting van 12 uur


Lesgeld: 
Cursuskosten: € 125,--

Inschrijfkosten: € 25,-

Totaal: € 150,-

  

Certificaat
De cursus is inclusief erkend certificaat 
    

 

Data
Zondag 15 september 2024

Maandagavond 28 oktober en 04 november 2024